Logogroot
Driehoek
Metdehand

Met de hand

Glasbewassing is mensenwerk. Er zijn gebouwen waarvan het glas een standaard formaat heeft en ook makkelijk te bereiken is, zowel buiten als binnen.

Maar dat geldt niet altijd voor histo­rische panden, bebouwing in de binnen­stad of panden met een bijzondere architectuur. Voor dat soort glas is de beste oplossing een ervaren glazen­wasser. Een ervaren glazen­wasser die zijn hoofd gebruikt, zijn handen gebruikt en, waar nodig, gebruik maakt van ladder, steel of hulp.

Metdesteel

Met de steel

Niet alle glas is veilig of efficiënt te bewassen met de hand. ZZD werkt ook ‘met de steel’.

Tot 12 meter hoogte kan met een borstel aan een steel uitstekend worden gereinigd. Bij atria is de innovatie van de steel helemaal een uitkomst gebleken. Bij steelbewassing wordt gebruik gemaakt van osmosewater, waarbij het water dat niet wordt nagedroogd streeploos en glanzend opdroogt.

Methulp

Met hulp

Er is ook nog glas dat zowel met ladder als met de steel niet te bereiken is. Om dit glas efficiënt te bereiken gebruiken we wat hulp.

Hulp van onze hoogwerkers, of van aanwezige voorzieningen als gevel­onderhoudsinstallaties en hangladders. Zowel de hoogwerkers, gevel­onderhoudsinstallaties als hangladders worden jaarlijks gekeurd door Tuv of Liftinstituut, en heb­ben op reguliere basis hun nodige onderhoud.

Vanwege het altijd aanwezige gevaar van ‘werken op hoogte’ worden de mensen van ZZD doorlopend geinstrueerd en geacht hun Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) te dragen.